Heimdal-modellen er lavet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), hovedpersonen er Lars Andersen, der er direktør i AE. Dette var ufinansieret arbejde og det blev derfor sat i bero ca. 2016, og ca. opgivet 2018.
Mit speciale på polit fra 2009 omhandlede en model der var open source, på verdensplan, og overvejelser om dette. Den omhandlede kun nogle få variable. jeg var derfor på udkig efter noget større, og også samarbejdspartnere. Jeg fik fat på professorerne, nu begge emeritus Jesper Jespersen, RUC og Christen Sørensen fra SDU, begge kendte jeg fra mit tidligere abejde på KU, hvor jeg hjalp dem med beregninger og kørsler ifbm. deres kørsler omkring deres modelarbejde.
Det lykkedes mig at overtale Lars Andersen til at frigive modellen som open source, dvs ligningssystemerne.
Heimdal's Gekko-ligningssystem
Der er 3 komponenter i en model: ligningssystemerne, programmet til at køre modellen, og data.
Givet at Heimdal er en større model, der dækker ca 20 lande i OECD er det både væsentligt at landedata er konsistente mellem landene, og også på langt sigt. Dette er tilfældet med IMFs data, måske også andre.
Programmet kunne være gekko, som ADAM også bruger og er open source, eller statistikpakken R, som jeg brugte i specialet og som er cirka standardsproget i statistik. gekko bruges i Heimdal.
Min plan er derfor at på sigt lægge Heimdal om til at køre med IMF data eller måske OECD, men IMF som FN-organ dækker flere lande.
Jeg tænker at organisere arbejdet som et open source-projekt. Andre lande end DK har jeg forsøgt at organisere via European Left, et parti i Europaparlamentet, til at begynde med. Det bør nok være en åben organisering hvor alle kan være med.
Maskinkraft har jeg noget af på DTU, det kan godt tage noget i begyndelsen. Heimdal var indarbejdet i gymnasiet, det kunne man godt bygge videre på, når kræfterne er der.
Et problem er at jeg er blevet handikappet efter en blodprop i hjernen, men lad os se hvor det fører hen. Kognitivt fungerer jeg rimeligt.
Keld